Historie

Søren Pedersen, som i dag ejer og driver Norsminde Kro, ejer Wine Advisor. Vinhandlen blev startet på grund af, at han som restauratør var træt af at købe vine, som var alle mulige andre steder. Ikke kun hos kollegerne i restaurationsbranchen, men også hos vinhandlerne og supermarkederne. Typisk var det vine fra store producenter, som havde en dybt professionel salgsafdeling. Det var med andre ord ikke de så unikke vinbønder, som dominerede det danske vinmarked for 15 år siden. Og det er det stadigvæk ikke.

Drømmen om vinmarkerne
Wine Advisor er i bund og grund skabt på en drøm om at bo i Frankrig. Ikke kun at bo der, men også at være vinpusher i verdens førende vinland. Drømmen er kommet så vidt, at Søren Pedersen i dag har en fransktalende vinpusher ansat i Frankrig. Han bor i Dijon, men arbejder i hele Frankrig. Den franske vinpusher har sin daglige gang i Bourgogne, har været 35 år i vinbranchen, og han er guld værd, når der skal opspores og findes nye vinbønder. Helst af den slags, som ikke har nogen eksport, og er så små, at de er uinteressante for de større vinopkøbere, som kun vil handle, hvis vinbønderne har en større mængde vin at sælge. Det har de små bønder selvsagt ikke, men deres vin er ofte klasser over konsumvinen hos de store vinproducenter.

 

Startet som et opgør med volumen og supermarkedsvin
Søren Pedersen er oprindelig uddannet kok, har været køkkenchef og var en del af det københavnske michelin-miljø i 1990’erne. Kort efter årtusindskiftet valgte Søren at blive selvstændig. Først på restauranten, Det Gamle Mejeri, og senere med Norsminde Kro.

2007

Søren får konstateret slidgigt, og det medførte et karriereskift og et andet fokus. Han stoppede i køkkenet og kastede sig over vinen. Nogle gode venner i Alsace kendte en vinhandler i Bourgogne og introducerede Søren. Det blev grundstenen i Wine Advisor. Importen sker stort set kun til Norsminde Kro.

2008

Bourgogne bliver udvidet til at omfatte hele Frankrig. Her har nogle af kollegerne meldt sig, og er begyndte at købe vin gennem Søren.

2010

Spanien er blevet mere interessant, og sortimentet udvides med spansk vin. Her er opskriften den samme, små gode vinbønder, som laver god vin til sympatiske priser.

2018

Wine Advisor bliver en realitet i den form, som vi ser i dag. Tidligere aktiviteter med et partnerskab i vin lukkes ned, og idéen bliver mere strømlinet.

Wine Advisor begynder med mere fokus på vinene fra Bourgogne. Kunderne er professionelle restauranter, man begynder så småt med lagersalg og salg til private. Tyskland og Østrig er også kommet med i sortimentet.

2021

Wine Advisor laver WA Fine Wine, som er en afdeling, som formidler topvine fra en lang rækker producenter, agenter og distributører i Europa. Her er tale om formidling af eksklusive vine i topkvalitet til gode priser. Vinene er ikke på lager hos Wine Advisor. Se under FINE WINE.

Wine Advisor ansætter en medarbejder i Beaune for at være i området og ikke mindst tæt på producenterne. Udvalget er allerede blevet bredere og bedre.